2014. október 17., péntek

Az Ötödik

Kedves régi és új harcostársaink!

Ahogy azt ígértük, idén sem maradtok Párbajtalanul, dehogy maradtok, hisz immár ötödik alkalommal boldogíthatjuk egymást jobbnál jobb könyvekkel és olvasónaplókkal! Eme szinte már jubileumi alkalomból úgy gondoltuk, ideje kicsit közelebb kerülnünk egymáshoz, hátha kiderül, hogy a Könyvmoly Párbaj nem csak egy jó és hasznos játék tud lenni, de egy igazi, támogató és hangulatos közösség is alakulhat belőle.

Ennek megfelelően – és egyéb okokból - némileg módosult a szabályzat is, tehát mindenkit kérünk, olvassa végig figyelmesen! A veteránok kedvéért vastagon szedtük azokat a részeket, amik módosultak vagy újdonságnak számítanak, de persze nekik sem árthat, ha emlékeztetőül végigolvassák az egészet:

A jelentkezés menete:

A listádat te magad állítod össze, majd pedig el kell küldened a megadott határidőig (2014.11.02. 23:59) a konyvmolyparbaj@gmail.com e-mail címünkre, illetve be kell vezetned a közös fájlba, amit a blog jobb felső sarkában találsz. Idén újítás, hogy a jelentkezéshez szeretnénk megkérni titeket, hogy regisztráljatok a Könyvmoly Párbaj fórumjára, amit a blog „Fórum” fülecskéjéről tudtok elérni. Fokozottan kérünk mindenkit, hogy ezekre figyeljen oda, ugyanis az érvényes jelentkezéshez mindhárom feltételnek teljesülnie kell. Az elküldött levélben mindenképpen szerepeljen az a név, amivel a táblázatba is beírtad magad, illetve a fórumon regisztrált felhasználóneved (ha ez a kettő egyezik, azt is jelezd)! Aki blogon fogja vezetni az olvasónaplóit, attól a blog linkjét is szeretnénk kérni.

A listák:

A Párbajlistád összeállításakor két lehetőség közül választhatsz: 7 könyves vagy 11 könyves változat.
  • Ha a 7 könyves verziót választod, ennyi könyvet kell előre megadnod, amiket majd a Párbaj során elolvasol és értékelsz. Lehetőséged van egy B lista készítésére is, ami egyfajta mentőövként szolgálhat arra az esetre, ha az eredeti listádról valamelyik könyvet nem tudod elolvasni. Fontos, hogy B listát csak akkor készíthetsz, ha arra pontosan ugyanannyi könyvet írsz fel, mint az A listára, vagyis jelen esetben hetet.
  • Ha a 11 könyves variációt választod, csupán 10 könyvet kell előre megadnod, a 11. az úgynevezett JOKER könyv lesz, ami tulajdonképpen bármi lehet, amit a Párbaj időszakában olvastál, a lényeg, hogy készíts arról is olvasónaplót. Mivel az A listán 10 könyv szerepel, értelemszerűen ha készítesz B listát, ott is 10 könyvet kell felírnod.
  • Ha a listádon 7 könyv szerepel, 7 könyv elolvasásával már teljesítetted a Párbajt, de ha 11 könyv elolvasását vállaltad, akkor csak annyival nyersz, 7 könyvvel nem!
A naplók:

A játék teljesítéséhez valamennyi elolvasott könyvről „olvasónaplót" kell írni. A résztvevők ugyanúgy vezethetik olvasónaplóikat saját blogjaikon, de ha új játékos vagy, és nem szeretnél ezért blogot indítani, e-mailben is szívesen várjuk az értékeléseidet. Utóbbi esetben (tehát ha az e-mailes küldést választod) viszont arra szeretnénk kérni, hogy az egyes könyvekről írt naplókat folyamatosan küldd nekünk, lehetőleg az értékelés megírását követően azonnal, mert ezeket szeretnénk a blogon egy külön fülön közzétenni, hogy a többi játékos is olvasni és esetleg véleményezni tudja.

A bejegyzések írásához még Brigi készített egy segédletet, amiben pontosan elmagyarázzuk, mit is értünk olvasónapló alatt. Kérünk mindenkit, hogy ezt olvassa el, mivel a korábbi versenyek során több probléma is adódott ennek hiányából! Az olvasónaplót nem az általános iskolai értelemben várjuk, inkább ajánlókat szeretnénk olvasni! Ezenkívül kérnénk titeket, hogy figyeljünk oda a többiekre, nem mindenki olvasta azokat a könyveket, amiket mi és a többség lehet, hogy még szeretné, ezért fokozottan kérünk mindenkit, hogy kerüljük a spoilert!!! Nem szeretnénk ilyesmi miatt senkit sem kizárni, de hagyjuk meg mindenkinek ennek a játéknak az élvezetét! A segédlet megtalálható itt.

A közös fájl kezeléséről:

Mindenkinek fel kell vezetnie magát, az A listáját és az olvasónaplóinak a linkjét a blog jobb felső sarkában található Közös fájlba. A B listát ide nem kell betenni, csupán a korábbi címet kell kicserélni, ha átemeltek a B listáról könyvet. Illetve mindenkit megkérnénk, hogy 11 könyv vállalása esetén csináljon egy plusz sort, amibe annyit ír: „Joker”, ezt is elég cserélni, ha már van olvasónapló a pluszban választott könyvhöz. Kérjük, a közös fájl formázását hagyd meg nekünk, ne válts át színes, kiemelt hátterű betűkre. Ahol ilyet találsz, ott mi állítottuk át, hogy könnyebben rendszerezni tudjuk a jelentkezéseket.

A választható könyvekről:

A versenyen olvasható könyv, e-book, és hangoskönyvet is hallgathattok, illetve van lehetőség újraolvasásra is, de mindenképpen új naplót várunk a teljesítéshez! Bármilyen nyelven lehet olvasni, de mivel senkitől sem elvárás a nyelvtudás, az olvasónaplókat mindenképpen magyar nyelven kell írni.

Az érvényes jelentkezés feltételei (hogy tiszta legyen):

1. Felvezetni az A listádat a közös fájlba.
2. Regisztrálni a fórumra.
3. E-mailben elküldeni nekünk:
     - A lista (és B lista)
     - Milyen nicknéven szerepelsz a listában? Milyen névvel regisztráltál a fórumra?
     - Blogcímed vagy egy jelzés, hogy e-mailben kívánsz teljesíteni.
   - És mindezt lehetőség szerint egy megbízhatóan működő, nem freemailes e-mail fiókból. Ha kétségeid támadnak, hogy az üzeneted elért-e hozzánk (mert pl. két napnál tovább nem válaszolunk), akkor küldd el a jelentkezésed facebookon keresztül is!

Végül a legfontosabb:

Regisztrálási határidő: 2014. november 02. 23:59 (eddig TILOS elkezdeni a listás könyvek olvasását!)
A Párbaj kezdete: 2014. november 03. 00:00
A Párbaj vége: 2015. október 02-ig 23:59

Mivel ez lesz az ötödik Párbaj, nyeremények tekintetében is készülünk néhány újdonsággal, amiket majd egy másik bejegyzésben részletezünk. A lényeg, hogy mi a helyetekben idén sem hagynánk ki. ;)

Párbajra fel!

Lanatie & Kerol & WildWorld

12 megjegyzés:

  1. Jajj de jó, már nagyon várom! A hétvégén meg is próbálom összeállítani a listámat... :)

    Nagyon tetszik az ötlet, hogy aki e-mailben küldi el, azok olvasónaplóit is láthassuk itt folyamatosan. Ezt kicsit hiányoltam az előző párbajon.

    Remélem, a fórum is beindul majd. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülünk a lelkesedésnek, és hogy tetszenek a változtatások! :) Várunk idén is! :)

      Törlés
  2. A Párbaj végénél 2014-et írtatok... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, idén időgépépítés a párbaj első feltétele... :D

      Köszönjük, hogy szóltál, javítottam!

      (WildWorld)

      Törlés
    2. :D Megoldjuk, a könyvmolyok mindenre képesek!

      Nincs mit. :))

      Törlés
  3. Jelentkeztem én is, szuper kezdeményezés :) De hogy én hol csatangoltam eddig, hogy nem hallottam róla, csak a jó ég tudja :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülünk, hogy tetszik, és hogy idén ránk találtál! :)

      Törlés
  4. A tavalyi kudarc után újult erővel vágok neki az ötödik Párbajnak! :)

    VálaszTörlés
  5. Gyorsan összeállítottam én is a listát, már el is küldtem, nehogy elfelejtsem és lemaradjak. :)

    VálaszTörlés
  6. Szia!
    Húha látom az utolsó pillanatokban jövök (jellemző), de szeretnék én is jelentkezni a Párbajra. Csak azt szeretném még megkérdezni, hogy ha a blogomon szeretném vezetni a párbajt, de a blogom nem csak könyvekkel foglalkozik, attól ugyanúgy vezethetném rajta? Összeállítom a listát és mindent elküldök.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, nincs megszabva, milyen blogon vezeted a naplókat. :) Várjuk a listádat!

      Törlés