2015. október 6., kedd

5. Párbaj - Szavazás

Kedves Párbajhősök!

Végre elkészültünk a naplók kigyűjtésével és beszerkesztésével, így kezdetét veheti a várva várt szavazás! Rengeteg naplónk van idén, így összesen másfél hét áll rendelkezésetekre, hogy leadjátok a voksotokat itt, a bejegyzés alatt, hozzászólásban. A pontos határidő: 
2015. október 16. 23:59

Kérünk mindenkit, hogy ha nincs is lehetősége minden értékelést elolvasni, minden teljesítőtől válasszon legalább egy-két naplót, hogy nagyjából el tudja dönteni, kinek az ajánlói állnak hozzá legközelebb! Minél többen szavaztok, annál jobban örülnek a teljesítők, hisz a többiek véleménye által tudnak fejlődni, csiszolni a stílusukon - beleértve természetesen minket is.

No, de nem is szaporítom tovább a szót, íme a 2015-ös Olvasónaplók: Könyvmoly Párbaj naplók 2015


Jó olvasgatást mindenkinek!

Lanatie, Kerol és WildWorld



U.i.: Két napló közt időnként nem árt majd figyelni az oldalt, hátha felbukkan egy-két kósza nyeremény fotója. ;)

22 megjegyzés:

  1. Nagyszerű! Jó gyorsak voltatok, ilyen mennyiségű szöveget nagy munka lehetett egybe szerkeszteni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igyekeztünk :D Három napnyi ínhüvelygyulladás, és már kész is lett :D Most már csak elolvasni kell nekünk is, hogy amíg ti megteszitek a szavazataitokat, mi is megértekezzük a mieinket. :)

      Törlés
  2. Áttanulmányoztam, mindenkitől elolvastam legalább két naplót.

    A szavazatom idén: tees06 -é.
    Rövid de összeszedett, hangulatjel nélküli beszámolóiért. (vagyis tök más mint az enyém)
    Még azt is elérte, hogy várólistázzak egy könyvet.

    VálaszTörlés
  3. Na, en is atneztem gyorsan (mondjuk az emberek feletol olvastam mar, vagy kovettem oket vegig, ez jelentosen meggyorsitotta a folyamatot; jo otlet volt ez a blogangyalka!), es nekem WildWorld ajanloi tetszettek a legjobban. Szeretem, hogy nem csak ismerteti a torteneteket es ir egy rovid velemenyt, hanem valamilyen szinten azert elemzi is a szovegeket, es kicsit hosszabbak is a beszamoloi (a rovidek utan mindig hianyerzetem van). Kulon plusz, hogy nagyon szemelyes az osszes irasa, latszik, hogy valamilyen viszonyba kerult az adott szoveggel; de kozben nem ter el a targytol.

    Egyebkent makitra blogja is nagyon tetszett (a Parti Nagy kulonosen utos lett!), valamint sajnalom, hogy nehanyan nem fejeztek be (Brigi!!! es Ruth foleg).

    VálaszTörlés
  4. Én Anitigerre adom a voksomat, nagyon izgalmas bejegyzéseket írt. :)

    VálaszTörlés
  5. Kaenre adom a szavazatom - érdekes könyveket is választott és alaposan tárgyalta ki őket, jó volt olvasni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszonom! :) Az idei konyvalasztasaimmal en is nagyon elegedett vagyok, egyik sem okozott csalodast.

      Törlés
  6. Én általában a rövidebb, de velős értékeléseket szeretem igazán, amikből nem derül ki a könyv teljes cselekménye, csak annyi, amennyi meghozza az ember kedvét az olvasáshoz, és emellett a könyv mondanivalóját, stílusát is értékeli. Én Meliára szavazok, mert számomra az ő leírásai voltak ilyenek, és nagyon tetszett nála, ahogy a könyv fontos kérdéseire, gondolataira mutatott rá.

    VálaszTörlés
  7. Több kedvenc blogom is volt, nehéz is egyet kiválasztanom. Anitigerre szavaznék.

    VálaszTörlés
  8. Az én szavazatomat tees06 kapja. Nagyon tetszett, hogy nem csak a könyvről ír az összefoglalóiban, hanem az írókról, a háttérről és hogy miért azt a könyvet választotta. Mindezt számomra kellemes stílusban és röviden.

    VálaszTörlés
  9. Több blog is tetszett,de most WildWorld-re szavaznék.Több könyvhöz is meghozta a kedvemet az írásaival :)

    VálaszTörlés
  10. Én igyekeztem folyamatosan mindenkit olvasni és számon tartani (büszke vagyok magamra, mert sikerült. A naplók közül rengeteget olvastam már az eredeti oldalukon. :D), de a kedvenceim Vegazus írásai voltak.

    A legtöbb résztvevőnél találtam pár jó könyvet, de olyan nincs, akivel nagyban megegyezne az ízlésünk. Talán a hosszabb véleményeket jobban kedveltem, mint a rövidebbeket és néha irigykedve néztem a dögös blogdesignokat. Ennyi. :)

    Köszönöm szépen ezt a fantasztikus évet! :)

    (OFF?
    Butaságnak tűnik, de mégis jobban élveztem azokat a bejegyzéseket olvasni, amik olyan könyvekről szólnak, amikről még nem hallottam vagy kiesnek a komfortzónámon kívülre.)

    VálaszTörlés
  11. Volt két kedvencem is, akik nem fejezték be sajnos a párbajt, úgyhogy így kevésbé nehéz a döntés: Kaenre szavazok, számomra az ő választásai voltak a legérdekesebbek.

    VálaszTörlés
  12. Először is szeretnék gratulálni minden teljesítőnek! :) Hozzám Lanatie írásai kerültek közel leginkább, nem voltak túlságosan hosszúak, tök jó képek tarkították, és tetszett a közvetlen, személyes stílusa. :) (Ja, és Erzsébet_Muzsik voltam, a nickem alapján nem egyértelmű)

    VálaszTörlés
  13. Mindenkinek gratulálok, aki sikeresen végigvitte a kihívást. Az én szavazatom AniTigerre adom, az ő írásai kerültek hozzám közel. Bár az általa választott könyveket vagy hallomásból, vagy jómagam is olvastam opció miatt már ismertem, az olvasónaplóival egy másfajta megközelítéshez volt szerencsém.

    VálaszTörlés
  14. Igyekeztem minél több párbaj naplót elolvasni. Így aztán sok könyv felkerült a várólistámra =) Érdekes volt olvasni, hogy más emberek mit gondolnak azokról a könyvekről, amiket én is olvastam, vagy éppen nagyon szerettem.

    A szavazatomat AniTigerre adom le. Nagyon tetszett a naplóinak a felépítése.

    VálaszTörlés
  15. Wildworldre adom le a voksom, személyes tapasztalatból mondom, hogy nagyon megbízhatóak a könyvajánlói. :)

    VálaszTörlés
  16. Én is WildWorldre szeretnék szavazni, imádom olvasni az ajánlóit, több könyvhöz is meghozta a kedvem :)
    chesslady

    VálaszTörlés
  17. Nehezen választottam pár ember kritikái közül, többüknek a kritikáit élveztem, de most úgy döntöttem, hogy Kaen-re adom le a voksomat. Köszönöm a sok jó elemzést sokaktól, pár könyvvel gazdagabb a várólistám. :)
    Valamint egyúttal meg szeretném említeni azt a rengeteg szörnyű szerelmes ponyvaregényt, meg a sok egy kaptafára való ifjúsági divatregényt, amit egyesek választottak, és a rajongói szubjektivitás csapdájába esve nem kritikát írtak, csak egy kis esszét arról, hogy milyen jó is volt ez a könyv, és mennyire élvezte az olvasó. Egyes emberek egész könyvválasztékából hiányzik a minimális irodalmi igény, minden könyvük majdnem ugyanarról szól, ugyanolyan stílus és kategória, nincs egy válogatott gyűjtemény többféle stílusból. Ez egy könyvmoly párbaj és egy igazi könyvmoly esetén elfogadhatatlan.

    Xinti

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy találtál kedvedre való ajánlókat, hisz ez a Párbaj egyik fő célja. Azonban a félreértések elkerülése végett szeretném tisztázni: a játék szabályzatában semmiféle kikötés nem vonatkozik a lista elemeire. Megértem és elfogadom természetesen a véleményed a ponyvákkal és a változatosság igényével kapcsolatban, azonban kérlek, ezt ne terjeszd ki bírálat formájában a többi jelentkezőre. Ha mindazt, amit itt megfogalmaztál, nem általános érvényű igazságként írod le, hanem egyfajta ajánlásként arra vonatkozóan, hogy a te szavazatod elnyeréséhez miket volna ajánlatos a jövőben elkerülniük azoknak, akik számára ez fontos, könnyebben és jobb szájízzel fogadnák meg a tanácsot mindazok, akik most esetleg nem érzik jogosnak a fentieket.

      Törlés
    2. Igen, lehet kicsit elragadtattam magam. Ténylegesen inkább megszívlelendő tanácsokat akartam adni, de nem igazán sikerült azt hiszem.

      Törlés
  18. A szavazatomat WildWorld kapja. Olvasónaplói összeszedettek, informatívak, könnyen olvashatóak és átláthatóak.

    VálaszTörlés