2012. január 10., kedd

Újévi nevetés


Kedves molyocskák!

Először is szeretnék mindenkinek nagyon boldog új évet kívánni! Bár most már eltelt az első 10 nap, így mindenkinek lehet egy-két halvány elképzelése erről a még mindig megfoghatatlan dologról, hogy 2012. Mit vártok tőle? Van valamilyen könyves fogadalmatok, amit mindenképpen be akartok tartani? Van már olyan könyv, amit idén olvastatok teljesen?

És mivel tudom, hogy mindenki olyan ügyes lesz, hogy hosszú válaszokat firkál a kérdéseimre, hálám jeléül megajándékozlak benneteket egy mosollyal.

Mostanában elég sok ismerősöm nézegeti a blogja statisztikái között, hogy a látogatók milyen keresőszavakkal jutnak el hozzájuk. Nos erre nálunk is sor került, meglepő módon elég egysíkú eredménnyel:
Sokan akarnak pl. ebookokat letölteni, aztán valahogy hozzánk keverednek.
Sokan, sokféleképpen próbálkoznak egy bizonyos kifejezéssel: van könyvmolypárbaj, könyvmoly párbaj, konyvmoly parbaj (ez biztosan Pákó volt, 34szer), de előfordul a k%c3%b6nyvmoly+p%c3%a1rbaj formában is. Csodálatos, nem?
Aztán Fiala János Kuss című könyvére összesen 88 kerestek rá. Már én is beírtam keresőbe, de még csak az első oldalon sem vagyunk a találatok között, furcsa.
Természetesen megtalálhatóak a legtermészetesebb angol keresőszavak is, mint: reading, book, illetve a kombinált reading book.
Ami viszont furcsa, úgy tűnik, az ünnep hangulata sokakat elragadott: az elmúlt 1 hónapban 8 ember talált meg minket a "karácsony könyv" kifejezés alapján; 6 a "könyv karácsonyfa" kereséssel; 5 az inverzével vagyis "karácsonyfa könyv"-vel; és ami az abszolút kedvencem: 3 ember is a "csunya karácsonyfa" kifejezés alapján került a blogra.

Ti ezt értitek??? :DDD

3 megjegyzés:

 1. Én eddig egy könyvet olvastam ki, M.C. Beaton - Agatha Raisin és a spenótos halálpite és ma befejezem Victoria Clayton - Hol késel hercegem c. művét.
  Ez a keresőszavas dolog tényleg érdekes:)

  VálaszTörlés
 2. Az én idei fogadalmam a tavalyi szint, azaz az 50 elolvasott könyv tartása, valamint szeretnék többet olvasni magyar szerzőktől. :)

  Idén még egy kötetet sem sikerült 100%-ban elolvasni, de befejeztem a tavaly elkezdett Sárkánykönnyet, és belevágtam jópár kötetbe, úgyhogy hamarosan lesz teljesen idei olvasás is. :D

  VálaszTörlés
 3. Konkrétan nem fogadtam meg, mennyit szeretnék olvasni idén, de nem lenne rossz a tavalyi 47 könyvet felülmúlni. Ennek érdekében egy 500 oldalas könyv már kivégezve, és most olvasom A katedrálist, aminek túl vagyok a felén. :)

  VálaszTörlés