2016. szeptember 21., szerda

Josh Malerman – Madarak a dobozban (by RitaMira)

Fülszöveg:
Valami rémisztő dolog garázdálkodik odakint, amire nem szabad ránézni. Egyetlen pillantás elég ahhoz, hogy az ember őrült, kegyetlen gyilkossá váljon. Senki sem tudja, mi az, és honnan jött. A szörnyűséges hírek egyre gyakoribbá válnak. Majd a tévé elsötétül, a rádió elhallgat, és az internet is összeomlik. A telefonok elnémulnak. Az ablakon pedig nem lehet kinézni többé. Mára csak maréknyi túlélő maradt, köztük Malorie két gyermekével, akiket az egyetlen lehetséges módon nevel: a négy fal között. A folyóparti, elhagyatott ház ajtaja zárva, a függönyök behúzva, az ablakokra matracok szögelve. Egyetlen esélyük, hogy elmenekülnek egy másik helyre, ahol talán biztonságban lehetnek. De az előttük álló út elrettentő: harminc kilométer a folyón, egy evezős csónakban bekötött szemmel! Csak Malorie találékonyságára és a gyerekek éles hallására támaszkodhatnak. Egyetlen rossz döntés is végzetessé válhat. És valami követi őket. De vajon ember, állat vagy szörnyeteg? Josh Malerman lélegzetelállító debütálása egy letehetetlen, rémisztő és lebilincselő panoráma egy sarkaiból kifordult világról..

Egyszerűen elképesztő volt ez a könyv. Lebilincselő volt a történet, már az első oldallal rabul ejtett. Számomra letehetetlen volt. Egy külön atmoszférát teremt, és beránt, hogy ne akard letenni, hogy még többet akarj, hogy átéld minden rezdülését, a szereplők minden lélegzetvételét, fájdalmát, félelmét. Magaménak éreztem mindent, rettegtem, izgultam. Elképesztő, fenomenális, egyszerűen nem is találok rá jó szót. Csak az értheti, aki elolvasta.

A főszereplőnk igazi harcos, aki ebben a sarkából kifordult világban egyedül neveli a két gyermeket. Egyetlen megoldás számukra az lehet, ha elhagyják az „otthon” biztonságát, és bekötött szemmel indulnak neki az ismeretlennek. A két 4 éves gyermeket szinte kiképezte, ha egyszer elindulnak, tökéletesen fel legyenek készülve. A hallásuk tökéletesen kifinomult, olyan dolgokat is meghallanak, amiket mi fel sem fogunk. Tökéletesen fegyelmezettek, rettegésüknek egy percig sem engednek utat törni. Csodálatra méltó gyerekek, és azt gondolom Malorie is az, hisz ebben a világban felnevelni két gyereket, sőt kiképezni őket nem kis feladat.

Hosszú, kínkeserves útjuk során végül elérik céljukat, de nem feltétlenül kapják azt, amit Malorie várt.

Mindenképpen ajánlom mindenkinek.

1 megjegyzés:

  1. Ajánlom mindenkinek, aki üzleti hitelt keres, Benjamin úrnak, aki négy millió dolláros hitellel segített vállalkozásom elindításában, és ez gyors volt. Amikor kölcsönöket kaptak tőlük, meglepő volt, hogy milyen könnyű dolgozniuk. A folyamat gyors és biztonságos volt. Mindenképpen pozitív élmény volt. Kerülje a csalókat itt, és lépjen kapcsolatba Benjamin On úrral. 247officedept@gmail.com. WhatsApp ... + 19893943740. ha üzleti hitelt keres.

    VálaszTörlés