2011. november 27., vasárnap

Könyvsorozat

Kedves Molyok!

A következő téma, ami foglalkoztat, hogy mi a kedvenc könyvsorozatotok. Azon belül melyik a legjobb rész?

Van-e olyan közületek, aki az olyanoknak alapból neki sem áll. Vagy aki fanatikusan keresi az ilyen "hosszított" olvasmányokat?
 További szép hetet,
Idhren


13 megjegyzés:

  1. Kedvenc könyvsorozat... Hmm... Nehéz választani, mert a legtöbbnek még nem olvastam minden részét, mert vagy nem jelent meg nálunk, vagy még nem jutottam odáig. Mindenesetre kedvencnek mondható a Harcosok Törzse sorozat, mert annak eddig mindhárom része egyformán tetszett, ami itthon megjelent. Nem is értem, a többi részét miért nem fordították le... Ami viszont kifejezetten csalódás volt, az Az Úr Sötét Anyagai trilógia. Az első két kötet tetszett, de a harmadikkal számomra úgy eltolta Pullmann, hogy többet nem is akarom elolvasni...

    VálaszTörlés
  2. Sajnos nem volt szerencsém még sok könyvsorozathoz. Eddig talán az Alkonyat tetralógia jött be a legjobban... A True Blood-ot 3 kötet után abbahagytam. :D
    Viszont az Alkonyat tetszett. Tudom... Nyálas, meg fúj, de nekem tetszett. A kedvenc részem a négyből az első, az Alkonyat. XD Bár lehet, hogy a sorozat csak Cullen-ék miatt tetszik? :O Na, nem Edward miatt. XD Inkább a többi Cullen nőtt a szívemhez. :D

    Most majd meglátjuk a Harry Potter mennyire tetszik meg. :D

    VálaszTörlés
  3. Hűűű a Narnia krónikáit kihagytam... Az is nagyon tetszett! De már nem emlékszem, h lett volna kedvencem belőle. :D

    VálaszTörlés
  4. Az aktuális nagy kedvenc az Éhezők viadala sorozat, aminek sajnos még nem olvastam az utolsó, harmadik részét, de már nagyon rá vagyok készülve.

    A Harry Potter alap, a kedvenc részem a 4. volt nagyon sokáig, de szerintem igazából az utolsó kötet is nagyon jól sikerült.

    Az első komoly sorozat, amit végigolvastam és ami a mai napig a leghosszabb és a legnagyobb teljesítménynek számít tőlem, az a Jéghegyek Népe sorozat a maga 47 kötetével. 13-14 évesen az összes részt elolvastam. Ez egy nagyon hosszú családregény, ami távol a múltban kezdődik és a modern világban ér véget. Nagy kedvenc volt.

    VálaszTörlés
  5. Nekem a Dragon Lance krónikák a kedvencem - az első és a negyedik része a legjobb szerintem! Még tiniként olvastam a bátyámtól elkölcsönözve. Azóta nem nagyon olvastam sorozatokat - talán még a Harry Potterek és az Alkonyatok az említésre méltóak.

    VálaszTörlés
  6. Nekem a Harry Potter sorozat a kedvencem, azon belül is a második rész, a Titkok Kamrája.
    Pár évvel ezelőtt, tizenéves koromban pedig a Neveletlen hercegnő volt a kedvencem :D :$.

    VálaszTörlés
  7. Nézzük csak... Harry Potter, ebből a harmadik a leginkább. Aztán a Dragon Lance. Ebből 33 kötet van meg, van, amit többször is elolvastam. Sajna a régebbi kötetek elég nehezen beszerezhetőek, ha nem webboltban gondolkodik az ember, a két új trilógia sincs még meg. A Narniát is szeretem, a negyedik és a hetedik kötet a kedvencem belőle. És nem szabad megfeledkezni L. M. Montgomery Anne-sorozatáról sem. :>

    VálaszTörlés
  8. Trónok harca és a Csodaidők az abszolút kedvencek, de szeretem a Hp-t, Éhezők viadalát, Anita Blake-t, és még sorolhatnám. A blogomon meg is teszem apránként.

    VálaszTörlés
  9. Az én abszolút kedvencem a Harry Potter. Imádom az 5. és a 7. részt.
    Általában szeretem a könyvsorozatokat, csak a végére annyira a szívemhez nőnek a szereplők, hogy rossz érzés megválni tőlük.

    VálaszTörlés
  10. Természetesen örök és pótolhatatlan kedvenc sorozatom
    Lucy Maud Montogmery: Anne Shirleyje (8 kötetes darab). Furcsamód pont a legutolsó része a kedvencem: Anne gyermekei a háborúban, itt hal meg a kedvenc szereplőm is, meg az egész valahogy olyan szívbemarkoló. Imádom ezt a csetlő-botló lányt, ahogy kalandból kalandba keveredik és azt a fantasztikus tájképi leírást nekem még senki se tudta úgy igazán visszaadni, mint Maud. Szinte úgy éreztem magam mindig, mintha ott lennék helyben.

    VálaszTörlés
  11. Nekem is örök nagy kedvencem a Harry Potter-sorozat (kedvenc kötet az ötödik), de én nagyon szeretem A gyűrűk urát (második rész), illetve Böszörményi Gyula Gergő-sorozatát (első rész). Darren Shan Vámpírkönyvek sorozatát is élveztem, csak a legvége nekem elrontotta a varázst. A Narnia-soroztot is végigolvastam, de nem igazán tetszett. Az új nagy kedvenc pedig egyértelműen Az Éhezők Viadala, már csak napok választanak el tőle, hogy rávessem magam a harmadik kötetre. :D

    Alapvetően szeretem a sorozatokat, mert több kötet alatt az ember jobban beleélheti magát a világba, közelebb kerülhet a szereplőkhöz, és olyan jó két kötet között azon agyalni, hogy vajon milyen fordulatokat eszelt ki az író. :D Azt viszont nem bírom, ami mostanában megy, hogy minden könyvet szétszednek három darabra, azt is, aminek annyi cselekménye van, hogy egyben töltene ki egy tisztességes könyvet. :P

    VálaszTörlés
  12. Tulajdonképpen nem sok sorozattal volt dolgom, de amin felnőttem mert szinte velem egyidőben öregedtek és jöttek ki a kötetek az a Harry Potter volt. Választani nehéz mind a hét könyvet imádom:) Nagyon szerettem Meg Cabottol a NEveletlen hercegnő szériát is na meg persze a Twilight sagát.

    VálaszTörlés
  13. Üüüüü, Meg Cabottól én a Hívószám 1-800 sorozatot szerettem :D

    VálaszTörlés