2011. november 19., szombat

Mindenféle

Kedves Molytársak!

Most szeretnék egy kis figyelmet kérni tőletek, mert van néhány dolog, amit meg kell beszélnünk.

Az első és a legfontosabb: Arra kérlek titeket, hogy legyetek figyelmesebbek, amikor a közös táblázatot használjátok!
Egyre többször fordul ugyanis elő, hogy a táblázatban felbukkannak különböző lyukak, mert kitöröltök egymástól dolgokat. Találtunk ilyet már bejegyzés linkjével és könyvcímmel kapcsolatban is. Ezzel nem csak a mi munkánkat nehezítetek meg, de egymásnak is keresztbe tesztek, mivel ha eltűnnek a linkek a táblázatból, a másik versenyző pedig nem veszi észre, akkor a párbajt nem teljesítettnek kell majd tekintenünk számára.
Előfordul persze, hogy az ember véletlenül rossz billentyűparancsot használ, de ha véletlenül töröltök valamit, akkor azt pótoljátok vagy jelezzétek, ne tegyetek úgy, mintha semmi sem történt volna. Az a táblázat a közös dolgunk és a közös szerkesztési jog közös felelősséggel is jár!
Ezzel kapcsolatban még annyi kérésem lenne, hogy amikor felvisztek egy-egy új linket, kérlek, ellenőrizzétek, hogy korábbi véletlen törlések alkalmával nem-e veszett el valamilyen adatotok, amit már korábban felvittetek.

A másik fontos dolog, ami csak a versenyzőink egy részét érinti, az a freeblogos kavarc. Tudunk róla, hogy a szolgáltatóval kisebb/nagyobb gondok voltak, aminek következtében elvesztek bizonyos bejegyzések, valakinek a teljes blogja is. Természetesen bármikor dönthettek úgy, hogy nyittok egy új blogot egy másik szolgáltatónál, ez nem befolyásolja a párbaj kimenetelét, a lényeg csak annyi, hogy a párbaj befejezéséig az összes kritika hozzáférhető legyen. Ebből a freeblogos esetből tanulva talán célszerű mindenről biztonsági mentést csinálni.
Mindenesetre azoktól, akik blogot váltanak azt kérjük, hogy küldjék el nekünk emailben az új és a régi blog nevét és címét is, hogy azt is tudjuk, mit kell törölnünk a listáról!

A harmadik dolog pedig a google egy újabb csodafunkciója. A blogspoton eszközöltek egy olyan frissítést, melynek lényege, hogy a spamszürű aktívabban működik a kommentek között is. Vagyis ezentúl elképzelhető, hogy egy-egy komment random módon repül majd a spamek közé itt a blogon. Erről mi semmilyen értesítést nem kapunk és szerkesztés közben is csak akkor lehet észrevenni, ha az ember direkt ezt keresi, szóval arra kérnénk titeket, hogy ha esetleg eltűnik egy-egy kommentetek a bejegyzések alól, akkor értesítsetek minket egy másik úton és mi megnézzük, nem került-e a spamek közé. Hozzászólást ugyanis nem törlünk, amíg nem vállalhatatlan, szóval emiatt ne aggódjatok és ne értésetek félre a kommentek eltűnését!

További szép estét (éjszakát) mindenkinek!

Brigi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése