2011. március 11., péntek

A női és férfi kedvencek

Szép estét kedves "párbajozók"! :)

Többen is kíváncsiak vagyunk a véleményetekre miszerint: Kit találtok a legjobb női illetve férfi karakternek, melyik műből, és miért Őt választottátok? Ha még nem gondolkodtatok ezen, akkor is biztos beugrik pár jelölt mind két nemből.
Szóval várjuk a kedvenceiteket, akárki legyen is az. :)

Jó olvasást!
Aoiyama

15 megjegyzés:

  1. Úgy látom, erre a kérdésre nem egyszerű a válasz, vagy mindenki elhúzott wíkendezni... :)
    Még én sem nyilatkoznék az ügyben, bár a férfiak már megküzdöttek a döntőbe jutásért. Jelenleg Ravic és Pierre de Siorac felkészülnek a végső összecsapásra :D
    A nők még az előválogatónál tartanak.

    VálaszTörlés
  2. Férfi: Miskin herceg (Dosztojevszkij: A félkegyelmű). A női nem tudom így hirtelen...

    VálaszTörlés
  3. Férfikarakter: Odd Thomas (Dean R. Koontz Odd Thomas sorozatából). Nem egy egyhangú figura az biztos, inkább fura, mint ahogy a neve is utal rá (odd=furcsa) :)
    Női kedvenc, hmmm... nem tudom...

    VálaszTörlés
  4. Nagyon nehéz kiemelni kedvenc karaktereket, annyi jó könyv van, hogy sokan nőttek a szívemhez. Férfi karakter legyen Csavardi Samu A Gyűrűk Urából, a hölgy egy újabb kedvenc Katsa a Gracelingből:)

    VálaszTörlés
  5. Hű, ez tényleg nehéz kérdés. Főleg mivel mostanában a karakterek annyira nem fognak meg, inkább csak a történet. Legalábbis a legutóbbi pár sztorival, amit olvastam, mind így voltam.

    Nőkből mindig az erős akaratú karaktereket szerettem. Valamiért nehezen viselem el, ha egy csaj nyafogós és döntésképtelen. (Öhm, igazából ezt a pasi karakterektől még kevésbé viselem el, de a nőknél ez sokkal gyakoribban jelenik meg.)
    Valamikor 14 évesen olvastam a Jéghegyek Népe sorozatot és ott többen is voltak, akik nagyon megragadtak. Egyedül Villemo az, akire a mai napig emlékszem, mert neki a neve is olyan :) Szóval őt nevezhetjük a női kedvencnek :D

    És kedvenc pasi karakter? Nos, kicsit csalva a Weasley család férfi tagjai XD Jó, ha muszáj választani, akkor nyilván Ron, de az ikrek, és Charlie is a háta mögött vannak :)

    Tovább gondolva a dolgot, egyéb kedvenc karakterek:
    Behemót - a Mester és Margarita macskája
    Marvin - a Galaxis útikalauz depressziós robotja :D

    VálaszTörlés
  6. Párbajok lezajlottak.
    Pierre de Siorac (Merle: Francia história sorozat). Merle győzte le Ravicot (Remarque: A diadalív árnyékában), mert kiskorától kezdve mutatja meg a XVI-XVII. századi másodszülött sorsát.
    Bridget Jones. Imádom. Annyira szőke-béna-angol-hiszékeny-naiv... Olyan igazi és hihető.

    VálaszTörlés
  7. Hát, igazából minden könyvből kiválasztok kedvenceket (ha lehet), és összesítve elég nehéz lenne bárkit is előre sorolni. Férfit mondjuk még tudok mondani, a Dragonlance sorozatból Raistlin. Okos és tehetséges, de beteges és sokan azt hiszik, hogy gonosz is, ezért soha nem fogadják be a közösségbe, ellentétben az ikertestvérével, aki a tökéletes ellentéte. Van is két külön könyv az életéről, ő az egyik legjobban kidolgozott karakter a sorozatban (és úgy a legtöbb könyvben, amit olvastam).
    Női karakter...ebben csatlakoznék Brigihez, én is az erős akaratúakat kedvelem jobban, de igazából nincs kifejezett kedvencem, vagy bármilyen egyéb rangsorolás közöttük.

    VálaszTörlés
  8. Jó kérdés, igyekszem rá megfelelni. :D

    Férfiakból most a legújabb szívszerelmem Peeta Mellark (Az Éhezők Viadala), őt azért szeretem, mert olyan lehetetlenül önzetlen, jólelkű és önfeláldozó, hogy az ember önkéntelenül is azon kezd töprengeni, ő vajon képes lenne-e így viselkedni. :D Loki (Rúnajelek) pont az ellentéte, tele van apróbb (és nagyobb) gyarlóságokkal, de ettől függetlenül (vagy talán épp ezért) nagyon szerethető, és rendkívül érdekes karakter. Többek között a Weasley-fiúk nekem is nagy kedvenceim. XD

    Nőkből én is az erős karakterűeket szeretem, de azért értékelem, hogyha megtartják a nőiességüket. Véggigondolva az örök ideálom Éyowin (A gyűrűk ura), ő volt a leginkább olyan nő, akit értékelni tudtam. :D Az utóbbi időben nagyon a szívembe zártam Maddyt (Rúnajelek), illetve még a régebbiek közül Zsófi (Gergő-sorozat) és Az utolsó egyszarvú egyszarvúja (már amennyire őt nőnek lehet számítani)...

    VálaszTörlés
  9. A Gyűrűk Urában tényleg Éyowin az egyik legjobb női karakter :) Mondjuk ott Galadrielt is kedveltem, mert ő meg olyan időtlen, mint az anyaföld :D

    VálaszTörlés
  10. Eszembe jutott egy kérdés: ha tehetitek magyarul, vagy inkább eredeti nyelven olvassátok a könyveket?

    VálaszTörlés
  11. Szerintem ez a kérdés is megérne egy külön bejegyzést =)

    VálaszTörlés
  12. Férfi: Albus Dumbledore. Annyira jó karakter, és annyira jó, hogy Rowling a végén emberibbé tette, és nem hagyta meg a mindenható nagy varázsló szerepében. :)
    Női: Felicity Worthington. Mert róla kiderül, hogy azért gonosz, mert ő maga is áldozat, és képes fejlődni. Szerintem ettől lesz kifejezetten pozitív szereplő.

    VálaszTörlés
  13. Szerintem, is megerne egy külön bejegyzest! :)

    VálaszTörlés
  14. Felicity Worthington miben szerepel?

    VálaszTörlés
  15. Megvan nekem is vegre. Kedvenc női főszereplő: Zsuzsánna testvér az Abigélből, mert szeretem, ahogy a szigorú álarca mögül időnként előbukkan meglepően emberi énje.
    Kedvenc férfiszereplőm pedig Rojtos Gallai István Gion Nándor Virágos katona című regényéből, többek között azért, mert amikor ellövik a karját a háborúban, ő vágja a legnagyobb rendet a kaszálásban, és citerázni is megtanul újra a merev karjával.

    VálaszTörlés