2015. június 14., vasárnap

Nyaralj, olvass, fotózz, játssz!

Kitört a nyár, irány a vízpart vagy a hegyi túra, esetleg egy külföldi városnézés. Egy könyvmoly azonban sosem indul útnak egy-két vaskos olvasmány nélkül, még a közeli tópartra sem. Míg mások sütettik a hasukat vagy lángosoznak az árnyékban, addig mi a kedvenc nyári olvasmányainkat bújjuk. Az pedig biztos mindenkivel előfordult már, hogy árgus szemekkel figyelte a szomszéd bajtárs könyvgerincét újabb olvasmányötletek gyűjtése céljából. Aztán hazaérkezve a nyaralásból, rögtön felpakoljuk kedvenc képeinket a Facebookra, ahol szintén megvillan egy-egy titokzatos könyvgerinc. 

Mi lenne, ha összehoznánk a nyaralást és a könyvet és megmutatnánk a többieknek is, hogy mit és hol olvasunk 30 fok felett?

Nincs más dolgotok, mint lefotózni kedvenc könyveteket a strandon vagy az idei nyaralás alkalmával, és a fotót megosztani velünk a Facebook oldalon Nyaral a könyvem címmel vagy #nyaralakonyvem hashtaggel ellátva.

Természetesen azokat sem hagyjuk ki a mókából, akiknek idén nincs lehetőségük elutazni, és a rendelkezésre álló csöpp szabadidőt otthon vagy a nagyinál pihenéssel töltik. Hisz miért lenne kevésbé értékes emlék a kertben a hintaágyon, az erkélyen egy napernyő alatt vagy akár hűs szobában egy babzsákon olvasgatás? 

Az olvasás mindenhol élmény, ezért arra buzdítunk mindenkit, hogy időről időre készítsen fényképet az aktuális olvasmányáról ott, ahol azt épp olvasta. Ha egy könyv vándorolt veletek szobáról szobára, kertről kertre, vonatról buszra, akár montázst is készíthettek róla. Persze ha szeretnétek, ti is rajta lehettek a képeken, az olvasmány meglétén kívül minden más rátok van bízva. Ezeket a fotókat mostantól évszaktól függetlenül bármikor beküldhetitek, legyen a mottónk „Esőben, szélben: könyv!”. 

A képeket szintén a Facebook oldalunkon várjuk megosztva Itt olvasok én címmel vagy #ittolvasok hashtaggel ellátva.

Na de ne feledkezzünk meg a Párbajról sem, hiszen sokaknak – hozzánk hasonlóan – még korántsem teljesített az idei listája. Lassan a véghajrába érkezünk, úgyhogy talán a szabadnapokat érdemes azokra a könyvekre szánni, amiknek az olvasását tavaly ősszel elhatároztuk. Hogy egy kis lökést adjunk nektek, egy játékot szervezünk. A neve Molysprint, és a következő szabályok szerint játsszuk:

1. A körök meghirdetése mindig a Facebook-oldalunkon történik. Ha megjelenik egy poszt, ami úgy kezdődik, hogy SPRINT!, akkor indul a játék.
2. Ezt a minikihívást az nyeri, aki a startpisztoly eldördülése után elsőként tölt fel/küld el emailben Párbaj listás olvasónaplót. Az év végi nyereményosztásnál összesítjük a sprintgyőzteseket, akik kisebb ajándékokra számíthatnak. Az ajándékukat akkor is megkapják, ha végül a Párbajt nem sikerült teljesíteni.
3. Csak akkor nyersz, ha a poszt alatt hozzászólásban jelzed, hogy teljesítettél (nem tudunk mindent bogarászni).
4. Ha az A listáddal már elkészültél, akkor a B listád könyveivel is játszhatsz.
5. Egy kör 24 óráig él. Ha 24 órán belül nem érkezik be olvasónapló, akkor az adott kört nem nyerte meg senki.

Sok sikert mindenkinek a játékhoz!


Élményekben, olvasásban gazdag, csodaszuper nyarat kíván mindenkinek a Könyvmoly Párbaj csapata!

Kerol, Lanatie & WildWorld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése