2015. március 5., csütörtök

Marissa Meyer: Cinder - Hamupipőke a kiborgok között (by Szofi17)

A mű címe: Cinder - Hamupipőke a kiborgok között
A mű írója: Marissa Meyer

A vaker elkövetője: Szofi17
A vaker címe: Hamupipő

Az ember azt gondolná a csoda három napig, a Disney-rajongás 4-5 éves korunkig tart. Ez így igaz-egyeseknél. Sokan sose szeretnének kinőni belőle. Ahogy én se...

Hableányok kíméljenek, Csók, pont jókor, Szörnyszívű és a Cinder. Nem tudom, ki ismeri vagy szereti a felsorolt regényeket, de az biztos: egy dolog közös. Mondjam, vagy mutassam? Mutatom:

Szövegközi kép 1

A tipikus Hamupipőke-történet biztos mindenkinek megvan: gonosz mostohanővérek, még gonoszabb mostohaanya, annál is gonoszabb magány. Majd a lényeg: a királyfi!!!

Vitatkozhatnánk, hogy Cindernek jobb-e sorsa. Borsót nem kell válogatnia végülis...
Szerelőként (ami szeret) kell eltartania a családját (akiket annyira nem) Saját háziállat-robotja kiskutyaként követi és 2 ikerhúga közül négynyolcad odáig van érte.

Az igazi baj pedig itt kezdődik.

Mostohahúga,Peony elkapja a pestist, a fertőző halálos kórt. Cinder magát hibáztatja, legszívesebben átvállalná a betegségét. Ekkor csap be az irónia: ő immunis. Hogy miért? Az is kiderül...

A herceg szemszögéből is figyelhetjük az eseményeket. Apja fájdalmas halála után neki kell átvenni a "gyeplőt". Első feladata: kibírni a holdlakókat. Gyorsan rájövünk, mennyire nehéz ez. Hisz a Hold királynője nagyon szép... mondatni varázslatos. És pontosan tudja, mit akar. Előszöris a Föld királynői trónját. Aztán a Földet.

Mégiscsak a legnagyobb különbség Cinder és Hamupikőke között az, hogy nem kell holmi királypasi, hogy segítsen neki. Megmenti ő saját magát!

1 megjegyzés:

  1. A vaker nagyon tetszik, a könyv pedig nálam is tervben van :))
    Sajnálom, hogy a kép hibádzik a posztból, érdekelne, mi a özös bennük - ha már én is túlkoros Disney (és mese) fan vagyok :D

    VálaszTörlés