2013. november 10., vasárnap

Statisztika

Kedves népek!

Ahogy megígértük, készítettünk egy kis statisztikát az idei Párbajról, reméljük legalább olyan érdekesnek találjátok majd, amilyennek mi elkészítés közben találtuk, és nem elsősorban az oldalt látható macsek miatt. ;) Kérdezni, megvitatni, hozzátenni hozzászólásban ér, sőt, kifejezetten örülünk neki, ha megtudjuk, mi érdekel Titeket!


Fiú-lány arány:
Ahogy az előző bejegyzésben is említettük, idén 61-en jelentkeztek a játékra, ebből az 58 lány elsöprő többségét igyekszik ellensúlyozni a 3 szem hímnemű indulónk. Fiúkból mindig kevesebb van a Párbajon, és ami azt illeti, az előző három menet során még egynek sem sikerült teljesíteni a kihívást, szóval hajrá Charles444, DonAndor és dr_watson, írjatok történelmet!

A listák:
A 7 könyvesek idén is kevesebben vannak, mint a 11 könyvesek: összesen 15-en vállalták 7 könyv elolvasását, míg 46-an próbálkoznak megbirkózni a 11 könyvvel, köztük a 3-ból az egyik fiú, dr_watson is. B-listát idén meglepően sokan, összesen 8-an nem készítettek, ebből ketten 7, hatan pedig 11 könyvesek.

Legnépszerűbb írók:
Az arányoktól kicsit elkanyarodva megnéztük, kik voltak azok, akik leginkább felkeltették az érdeklődéseteket, vagyis melyik íróktól került fel a legtöbb könyv a listákra. Idén a Gyönyörű sorscsapás szerzője, Jamie McGuire bizonyult a legnépszerűbb szerzőnek a párbajozók körében, tőle összesen 10 könyvet válogattatok be. Szorosan utána Cassandra Clare, a Végzet ereklyéi sorozat megalkotója áll 9 könyvvel, majd kicsit lemaradva, 7 könyvvel Suzanne Collins, Az éhezők viadala népszerű írónője következik. A negyedik helyért már komoly harcokat kellene vívniuk a szerzőknek, hisz 6-6 választott listás könyvvel itt találjuk A Szent Johanna gimiről elhíresült Leiner Laurát, az Időtlen szerelem Kerstin Gier-jét, és a töretlen népszerűségnek örvendő Jane Austent.

Legnépszerűbb könyv:
Kíváncsiak voltunk arra is, hogy melyik könyv lett az idei párbaj legnépszerűbb regénye, azaz mit raktatok fel legtöbben a listátokra. Magabiztos többséggel a Veszedelmes sorscsapás győzött, Jamie McGuire nemrég megjelent regényét, a Gyönyörű sorscsapás folytatását heten akarjátok elolvasni (átlagosan minden kilencedik versenyző). A második és a harmadik helyen holtversenyben Rebecca Donovan Elakadó lélegzet című regénye és Leiner Laura újdonsága, a Bábel végeztek, ezeket öten-öten tettétek listára. Ebből az látszik, szerettek naprakészek lenni az olvasmányaitokkal. :)

Olvasott könyvek nyelve:
Bár nem követelmény, de sokan vállalkoztatok arra is, hogy idegen nyelvű olvasnivalóval indultok a játékban. Idén összesen 63 idegen nyelvű könyv került a listákra, ami az összes nevezett regény 11.15%-a, ha egy főre lebontva nézzük, akkor ez azt jelenti, hogy a párbajban induló minden moly átlagosan 1.03 idegen nyelvű könyvet olvas. (Természetesen ez a statisztika a joker könyveket nem tartalmazza.) Ezeknek a könyveknek elsöprő többsége angol nyelvű, csupán egyetlen kötetet találtunk, ami bizonyítottan német nyelven íródott. A könyvek egy részének készült már magyar fordítása, másoknak még nem, de akad néhány olyan is, ahol már az angol változat is fordítás. Egyébként a leglelkesebb nyelvbúvárnak Macooka bizonyult: az ő listáján csak angol nyelvű regények szerepelnek.

Reméljük, tetszett az összeállításunk! Nem sokára érkezünk új bejegyzéssel, szóval figyeljétek a blogot, és olvassatok szorgosan!

Kerol & Lanatie & WildWorld

4 megjegyzés:

  1. Nekem mind magyar nyelvű, csak könyvtárosként sajnos szakmai befolyás alatt állva, automatikusan írom az eredeti címet, ha az van főcímnek megnevezve :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a statisztikát én gyártottam, szerintem talán mindegyiket magyarnak számoltam nálad, maximum egyet nem. :) Aminek van magyar fordítása, és ugyanazon a címen jött ki, mint angolul, ott magyarnak számoltam, kivéve, ha olyan könyvnek, aminek alcímben ott van a magyar címe, azt csak akkor, ha az is oda volt írva.

      Törlés
  2. Sziasztok!
    A közös dokumentumba beírtam két értékelés linkjét! :)
    Bal oldalt a sávban a résztvevők blogjai vannak megjelenítve? Nem találtam magam köztük, és megijedtem, hogy talán nem volt jó a jelentkezésem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Köszi, hogy jelezted, bal oldalt valóban a résztvevők blogjai vannak, de nem tudom, hogy tűntél el onnan, pedig egyszer már beraktunk. :"D Mindenesetre most javítom. :)

      Törlés