2011. november 10., csütörtök

Csevegés

Sziasztok Molyok!

Én személy szerint nagyon sokat küzdöttem, hogy el ne kezdjem véletlenül sem a trónok harcát. Mióta megvan a polcomon szomjazom a könyvet. Most, hogy olvasom elmondhatom őszintén, hogy nem érte meg várni (!!!!), szomjazom minden oldalát. Már most mondom, hogy kihagyhatatlan mű!

Ti hogy választottátok ki, hogy melyik lesz a 7-10 könyvből az első, amit elolvastok?

Tudom, hogy most mindenki buzgón olvassa az előre kiválasztott műveket, de azért remélem néha-néha rátévedtek a blogunkra, és olvasótársaitok blogjára!

Jó olvasást,
Idhren

16 megjegyzés:

  1. Nekem az előző párbajról is maradtak elolvasatlan könyveim, így az lett az első most, amivel az előző párbajt folytattam volna, ez pedig az Eragon. Egyébként már én is alig vártam, hogy elolvashassam, viszont rájöttem, hogy alaposan kiszúrtam magammal azzal, hogy csak az első kötetét raktam több folytatásosnak is a listámba. Így majd kénytelen leszek halasztani a folytatást, nehogy azok miatt ne végezzek időben. xD

    VálaszTörlés
  2. Nem régiben újra beiratkoztam a könyvtárba, így lehetőségem nyílt rég vágyott könyvekhez hozzájutni, így a kihívás keretében elsőként már el is olvasott könyvhöz is. Hát így.

    VálaszTörlés
  3. Nálam a döntés meghozatala a könyv terjedelmének függvényében alakult. Úgy gondoltam, hogy első párbajos blogbejegyzésemet talán nem a leghosszabb és legkacifántosabb történetű könyvről kellene megírnom (nehogy beletörjön a bicskám), ezért választottam inkább azt a könyvet amit már egyszer elolvastam és terjedelmét tekintve sem túl rémisztő. Ez a könyv pedig nem más mint az Illúziók Richard Bach-tól. Szóval én így első körben a könnyebb utat próbáltam választani. :)
    Ami pedig a blogokat illeti: majdnem minden nap csak úgy találomra ránézek egy-egy molytárs blogjára és lássuk be néhányan igen magasra tették a mércét és klassz kis blogokat írnak! Úgyhogy azt hiszem össze kell szednem magam! :)

    VálaszTörlés
  4. Én már nyár óta vártam, hogy megjelenjen Fábián Janka új regénye, Az angyalos ház, megjelenés napján be is szereztem, és számolgattam az órákat, mikor kezdhetem el végre :))

    VálaszTörlés
  5. Őszintén szólva, én rápillantottam a könyvespolcomra, és megkerestem azokat, amik már a legrégebb óta csak állnak a polcon és nem olvastam még el őket. A könyvek egyik részét így választottam ki, míg a maradékot pedig a "legjobban várt könyvek" listámról választottam ^^

    VálaszTörlés
  6. hanon13, ugyanez a helyzet:)
    egyébként mennyiben más a sorozat (Trónok harca) a könyvnél? A Dexter, True Blood, stb, szinte köszönőviszonyban nincsenek a könyvekkel...

    VálaszTörlés
  7. Én azért, amiért Lanatie nem kezdtem el az Éhezők viadalát, pedig nagyon kíváncsi vagyok már rá, csak nehogy a folyatást ne tudjam kihagyni... :)) Úgyhogy egy viszonylag könnyű, de számomra nagyon kedves könyvvel, a Tökéletessel Sarah Dessentől kezdek.

    VálaszTörlés
  8. Lau: Az Éhezők viadala nagyon jó! :D Én most fejeztem be a 2. részt és várom a harmadik megjelenését :D

    A párbajt még nem kezdtem el, mert nagyon sok könyvtári könyv van nálam, amit vissza kell előtte vinnem. De már tudom, hogy melyik könyvvel fogok kezdeni :)
    Azért azt választottam, mert meg van itthon, mert már nagyon régóta el akarom olvasni és mert annyira nem hosszú olvasmány :)

    VálaszTörlés
  9. Én ez alkalommal vegyesen raktam a listába sürgetően elolvasandó könyvtári könyveket, régóta polcon porosodókat, sőt, két e-bookot is. Nekem az Alaska nyomában az első, mert az irtó sürgetősen vissza kell vinnem a könyvtárba. :D

    Lau: Akkor tényleg ne kezdd el Az Éhezők Viadalát, ha nem akarsz azonnal beleugrani a folytatásba! :D Nagyon jó, épp ezért nehéz ellenállni a kísértésnek.

    VálaszTörlés
  10. Én úgy döntöttem, az Éhezők viadalával kezdek, mert már olyan régóta vártam, hogy elolvashassam. Már csak meg kell történnie a csodának, és befejezni 3-4 folyamatban lévő könyvet, hogy ne érezzem magam szörnyen, amiért a 8. könyvemnek is nekiesek. :)

    VálaszTörlés
  11. Pont azért jöttem fel, hogy nézzem, miket blogolnak a szorgosok. Most a fejem telítve van Harry Potterrel, így nem nagyon haladok a megkezdett párbajos könyvemmel, de sebaj, mert úgyis hamar meg leszek velük még így.

    Az egyiket nagyon el akartam kezdeni hamarabb, két kézzel és egy pálcával meg egy seprűvel tartottam vissza magam. De most nem lesz olyan csúnya lebőgés, mint a legutóbbiban, mert minden kiválasztott könyv megvan valóságosban vagy e-booként

    VálaszTörlés
  12. Én hanon-hoz hasonlóan végignéztem, hogy mik azok, amik még olvasatlanul állnak a polcomon. Utána a maradék helyekre összeszedtem azokat a könyveket, amik megjelentek, és el akarom olvasni, vagy meg fognak jelenni.Utána írtam egy alternatív listát és a kettőt variálgatni kezdtem. Így alakult ki a végleges listám.:)

    VálaszTörlés
  13. Ja, látom, volt kérdés is, persze arra nem válaszoltam. A listámból az lett az első, amelyik random eszembe jutott. Úgy volt, hogy azzal kezdem, amelyik az előző körből visszamaradt, de így jobb. Nem tűnik annyira kötöttnek.

    VálaszTörlés
  14. Én a várólistámról szemezgettem, elsősorban olyan könyveket, amik meg is vannak. Az alternatív listámon viszont olyan könyvek vannak többségben, amik (még) nincsenek meg a magánkönyvtáramban.
    Mindenesetre most elég nagy izgalommal vetettem bele magam a "párbajba"... :)

    VálaszTörlés
  15. Én rájöttem, hogy jól kiszúrtam magammal azzal, hogy olyan logikával válogattam össze a könyveket, hogy ezt majd úgyis nem sokára elolvasom, aztán meg lett volna időm olvasni, de nem olvashattam... Egy könyvet el is olvastam hamarabb, ahelyett választok másikat a pótlistáról. Nagyon akartam a Storm of Swords-ot olvasni, de nem tudtam így aztán elkezdtem más könyveket, kiolvastam a Bartimaeus trilógiát helyette. Az első végül mégis a Bíborhajú lett, amiről már írhatnám is a bejegyzést. Nem tudom miért, ez is az is kacsingatott rám a polcról, aztán Benina nyert :) Viszont a folytatást nem tudom :D Tegnap megérkezett a Forgotten Garden Kate Morton-tól, és most nem tudom hogy azt akarom-e vagy pedig a Storm of Swords-ot :-O

    Lenne egy kérdésem a játékkal kapcsolatban. A flameheart.freeblog.hu című blogommal neveztem, de aztán előre nem látható okok miatt elköltöztem a http://konyvesbetufuggo.blogspot.com/ -ra. A játékhoz írt bejegyzéseket publikálhatom csak az új blogon, vagy menjen az eredetire? (megmaradt az is, csak már nem tervezem használni)

    VálaszTörlés
  16. Sieglinde! A sorozat alig tér el a könyvtől. Nagyon jól megcsinálták. Minden fontos rész benne van. A sorozatot magát érted könyv nélkül. A gyűrűk ura, vagy a twilight sorozatban vannak azért olyanok, amihez szerintem szükséges, hogy olvasd előtte a könyvet. Ez nem olyan. De nagyon állat....nagyon rá vagyok kattanva. Terjedelemben elég nagy, de amint végzem ezzel jön a második. Ha az is ilyen jó lesz, az alternatív listáról jön a másik 2. Sajna az 5. rész nincs bent a listámban :)

    VálaszTörlés