2015. október 13., kedd

Díjeső I.

Mint ígértük, amíg még szavaztok, szavazunk, sorsolunk, megmutatjuk a díjakat, amikért folyik a verseny.

Mivel ez volt az ötödik párbajunk, a szokásosnál is nagyobb szabású befejezést szerettünk volna. Ezért kerestünk meg kiadókat és könyvterjesztőket, hogy támogassák az ügyünket ajándék könyvekkel. Végül hárman mondtak igent, most az ő felajánlásaik következnek.

***

A Fumax Kiadónak 2005-ben jelent meg az első kiadványa, eleinte kizárólag képregények kiadásával foglalkozott, 2005-2011 között 55 kötetük jelent meg, amivel a magyar piac egyik legjelentősebb képregénykiadójának számított. 2011-ben úgy döntöttek, hogy regényekre váltanak, első kiszemeltjük az Assassin's Creed számítógépes játék alapján készült regénysorozat volt. Ma már számos nagyon rangos fantasy és sci-fi kiadvány fémjelzi a munkájukat, és újabban kacsintgatnak a szépirodalom felé is. A leghíresebb náluk megjelent kötetek (a teljesség igénye nélkül):
- Dan Wells: Részlegesek és John Cleaver-sorozata
- Andy Weir: A marsi
- Mark Lawrence: A Széthullott Birodalom-trilógiája

Nekünk Ann Aguire: Helyőrség, Renee Denfeld: Az elvarázsoltak és Kathy Reichs: Virals - Fertőzöttek című könyveit ajánlották fel.


Weboldaluk: http://www.fumax.hu/

***

A Maxim Kiadó eleinte tankönyvekkel foglalkozott, majd ők is úgy döntöttek, hogy szélesítik az arculatukat, és nyitnak a regények felé. Az eredmény nem is maradt el: jó érzékkel válogatott művekkel, amiket mindig kiemelkedő minőségben adnak ki, néhány év alatt ismertté váltak a könyvmoly-világban. Híresebb kiadványaik:
- Ruta Sepetys: Árnyalatnyi remény
- John Green - David Levithan: Will & Will
- Jamie McGuire: Gyönyörű sorscsapás

Ők az egyik legsikeresebb regényükből adtak nekünk egy példányt: Luca Di Fulvio: A lány, aki megérintette az eget.


Weboldaluk: http://www.olvas.hu/

***

A harmadik felajánlónk pedig nem más, mint az Alexandra Könyváruházlánc. Valószínűleg őket mérsékelten kell bemutatnunk, jól nevelt könyvmolyokként biztos ti is megfordultatok már valamelyik hangulatos könyvesboltjukban, vagy éltetek a webbolt remek akcióival.

Tőlük Az útvesztő-sorozat két kötetét kaptuk ajándékba: a nem régóta filmvásznon is látható Tűzpróbát és a frissen megjelent előzménykötetet, a Halálparancsot.


Weboldaluk: www.alexandra.hu

Mit szóltok a felajánlásokhoz? Hát nem remek, hogy sikerült megszólítanunk ezeket a nagy cégeket?

4 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyesek vagytok! Én nagyon jó könyvnek tűnnek. Szuper nyeremények.

    VálaszTörlés
  2. Tök jó, hogy támogatják a Párbajt! Nagyon jók vagytok! ^.^

    VálaszTörlés