2011. október 30., vasárnap

Felhívás

Kedves Molyok!

Mostanában sokszor gondolkodom az e-reader vásárláson. Nekem személy szerint egy Kindle  nyerte meg a tetszésemet. A mai napig sorolom magamnak, hogy miért igen miért nem kéne megvenni

Ti jöttök segítsetek nekem eldönteni, hogy kell-e nekem, vagy nem. Soroljatok fel minden érvet vagy ellenérvet. Minden gondolatotok érdekel az e-olvasókról!

További szép estét,
Idhren

6 megjegyzés:

  1. Szia!

    Én az e-reader megvásárlása mellett döntenék. Saját magam is szeretnék egyet, valamikor a távoli jövőben :D.
    Egyrészt helyet spórolhat vele az ember, nem hiszem hogy én lennék az egyetlen moly, aki egyre elkerekedőbb szemekkel nézné az otthon egyre csak növő könyvkupacot, amit már tényleg sehova sem tud bezsúfolni, pedig már mindent megpróbált.
    Emellett elég sokat utazom is vonaton, általában egy heti cuccal...ehhez még 2-3 könyv, és simán ölni tudnék a táskámmal...sokkal egyszerűbb egy ilyen kis olvasót berakni a táskába, és máris jó pár könyv közül válogathatok.
    Pénz spórolás...jó, smucig egyetemista vagyok, de tény, hogy így mondjuk csak minden 10. könyv után csorgatnám a nyálam, és venném meg...:D.
    Szóval ha bírja a szemed a gépen való olvasást, szerintem nyugodtan vegyél.
    Remélem sikerült legalább egy kicsit segíteni.
    További szép napot! :)

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Én régimódi vagyok, ami a Kindle-t (és az iPhone-t, az okostelefonokat és így tovább) érinti.
    Szerintem egyetlen előnye a kicsisége az e-readereknek. Innentől kezdve az általam látott hátrányuk:
    - időnként fel kell tölteni (míg a klasszikus papiros könyvet csak leveszem a polcról, nem kell hozzá áram)
    - ha elromlik, elveszik, akkor minden elveszik vele együtt (az egész könyvespolcodat nyilván nem tudod ilyen egyszerűen semmissé tenni, hacsak fel nem gyújtod)
    - a környezetbarát mivolta egyelőre még nem igazolt számokkal; tehát az, hogy nem kell annyi papír, nem biztos, hogy környezet barátabb, mint az áram, a műanyag stb, ami az olvasóhoz kell
    - az esetleges szoftver problémákat orvosolni kell (szemben a klasszik. könyvvel, amit mint már említettem, csak leemelem a polcról és már olvasom is, nem kell szervizbe vinnem).
    Kérlek ne kövezzetek meg a megkövültségemért :)

    VálaszTörlés
  3. Csatlakozom az előttem szólóhoz. Sokáig én is kacérkodtam egy Kindle vásárlásával, de túlságosan szeretem a könyvek illatát, a lapozás hangját, egyáltalán, látni, hogy egyre fogynak a hátra lévő oldalak, végül feltenni a könyvespolcra és időnként végigsimítani a gerinceken. Javíthatatlanul régimódi vagyok.:)

    VálaszTörlés
  4. Ananiila: nekem Koobe-m van a húgomnak Kindle. A Kindle olcsóbb, szebb de a Koobe könnyebben kezelhető tud olvasni World-öt és Pdf-t is jobban tud mind a Kindle.
    Koobe-n számítógéppel összekötve ugyanúgy rendezhetsz mint Windows alatt a Kindle bonyolultabb és ugye magyarul sem tud csak ha garanciát veszt.
    Összeségében először én is idegenkedtem tőle de kb 2 könyv elolvasása után már imádtam. Arról nem is beszélve, hogy azóta nem jártam könyvtárban és nem veszek olyan könyvet amit később megbánok. Ami tetszik és tudom hogy még el fogom olvasni azt ugyis megveszem papír alapon is.

    VálaszTörlés
  5. Szia!

    Amióta a telefonom képes a java használatára, azóta olvasok könyveket mobilon (TequilaCat e-book reader segítségével). Hosszú buszutakat és rengeteg unalmas órát vészeltem át így olvasgatva. Mindig szerettem volna egy e-könyv olvasót. Két megoldáson gondolkodtam:
    A Kindle-ről nagyon sok jót olvastam, a E Ink kijelző olyan kevés áramot fogyaszt, hogy az aksi miatt biztos nem kell aggódni. Ez a képernyő ráadásul elég nagy ahhoz, hogy kényelmesen olvasni lehessen rajta. A szemet is kíméli. A software nagyon jól össze van rakva, nem valószínű, hogy hibákat kéne javítgatni benne.
    Ettől függetlenül én majd egy nagyobb, jó minőségű kijelzővel ellátott mobiltelefont szándékozok megvásárolni a multifunkcionalitás jegyében. Az Android Marketen bőven találni bármely formátum olvasására alkalmas programot. Ez esetben sem hinném, hogy software-es problémák lennének.
    Hátránya ennek a megoldásnak a magasabb ár, és az aksi is hamarabb lemerül.
    Mindkét megoldás esetén az e-könyvek a számítógépen és az interneten is elérhetők lehetnek, nem fog elveszni a könyvtár csak azért, mert átment az olvasón egy-két kamion. Az e-könyvek nem tépődnek, nem áznak el, a kistestvérek sem tudják összefirkálni.
    A környezetbarát jellegről:
    Sem a könyvekről, sem az e-book olvasóról nem lehetne azt mondani, hogy környezetbarát, mégis az utóbbié lenne a trófea, mivel ugye több ezer könyv elfér egy eszközön. Könyvek esetén jópár hektár esőerdő bánná.
    A Koobe-t nem ismerem, szóval arról nem nyilatkozom.
    Üdv
    Brandon

    VálaszTörlés
  6. befeleztetek. kb itt tartok én is :) még gondolkodom rajt ;)

    VálaszTörlés